Kotitalousvähennys verkossa

Kotitalousvähennys on helppoa hoitaa verkossa. Kotitalousvähennys verkossa tarkoittaa internetin välityksellä tehtäviä kotitalousvähennyksien ilmoittamista. Kotitalousvähennyksen tekemiseen on kolme keinoa.

On mahdollista hakea verokortti, esimerkiksi pidempiaikaisissa siivoussopimuksissa, jolloin vähennys vaikuttaa etukäteen koko vuoden veroprosenttiin ja se näkyy esitäytetyssä veroilmoituksessa. Tällaisen verokortin voi tilata esimerkiksi verokortti verkossa –palvelusta, tai puhelimitse tai käymällä verotoimistossa. Jos kaikki tiedot ovat oikein, ei vähennystä tarvitse ilmoittaa enää myöhemmin uudelleen.

On myös mahdollista käyttää palkka.fi palvelua, tämä sopii erityisesti niille jotka ovat itse palkanneet työntekijän. Tämän palvelun avulla on helppoa hoitaa palkanmaksuun liittyvät ilmoitus- ja maksuasiat. Palkka.fi palvelun kautta saadaan tiedot näkymään myös veroilmoituksella.

Kolmas vaihtoehto on hakea kotitalousvähennystä veroilmoituksella. Tarvittavat tiedot voi ilmoittaa Veroilmoitus verkossa –palvelussa. Kuitit ja tositteet säilytetään itsellä ja tarvittaessa verotoimisto pyytää niitä nähtäväksi.

Kotitalousvähennystä voi hakea jos teetetään esimerkiksi kotitalous- tai hoitotyötä, asunnon kunnossapitotöitä tai tieto- ja viestintätekniikkalaitteiden asennuksia. Käytännössä tämä tarkoittaa että näihin osa-alueisiin kuuluvat työn osuudet kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin, kuitenkaan matkakulut tai tarvikkeet eivät kuulu. Jos esimerkiksi ostetaan keittiöremontti, vähennyksen saa riippumatta siitä, palkkaako työntekijän itse vai ostaako työn yritykseltä tai yrittäjältä.

Saatavan kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2000 euroa ja se on henkilökohtainen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että esimerkiksi pariskunnan puolisot voivat saada sitä yhteensä 4000 euroa. Omavastuu 100 euroa tai jos palvelu ostetaan yritykseltä täytyy sen ylittää 223 euron summa, jotta omavastuu ylittyy. Kotitalousvähennyskelpoisella työllä tarkoitetaan kotitalous- tai hoitotyötä, asunnon kunnossapitotöitä tai tieto- ja viestintätekniikkalaitteiden asennuksia. Vähennyksen saa työosuudesta, ei matkakuluista tai tarvikkeista.

Leave A Response

* Denotes Required Field